KLIN dječja anatomska obuća u Gerisu!

Novo u ponudi trgovine Geris!!! KLIN dječja anatomska obuća
KLIN kolekcija nudi anatomsku dječju obuću za sve djetetove stadije i osigurava zdrav hod za mališane. KLIN obuća se proizvodi s anatomskim konceptom što znači da, čak i nakon igranja, trčanja ili skakanja, kada se elastična deformacija događa pod utjecajem topline i znoja, uložak se vraća u prvobitni oblik prihvaćajući prirodnu anatomiju stopala, održavajući stabilnost, a to je glavni atribut tih proizvoda i zato im je slogan KLIN – for a healthy walk (KLIN – za zdrav korak). Odlikuje ih, između ostaloga, i mirisno gornjište kao i fleksibilan potplat što je izuzetno važno za zdrav dječji korak. Za djecu je vrlo važno koristiti anatomsku obuću tijekom svojih prvih koraka, jer će struktura formirana u djetinjstvu održavati put tijekom cijelog života. Svi KLIN proizvodi su anatomski jer poštuju anatomiju stopala, a njegova stalna upotreba potiče zdrav razvoj, osiguravajući udobnost i dobrobit već od prvih koraka djeteta. KLIN dječja anatomska obuća izrađuje se u Brazilu od umjetnih materijali ali koji su kvalitetni kao koža odnosno, ako govorimo o održivosti, i bolji, jer ne koristi kemijske procese kao koža te imaju izuzetno dugu izdržljivost. U ponudi su modeli od br.15-36.

Važnost dječje obuće za zdravlje stopala djece
Kada birate dječju obuću, ne gledate samo izgled ili vrijednost. Najvažniji faktor prilikom odabira cipela treba biti udobnost koju pruža stopalu prirodnim razvojem. Pravilan razvoj stopala je bitan za budućnost bez bolesti uzrokovane neadekvatnom obućom. Od rođenja i tijekom dojenja dijete mora nositi cipele koje pružaju prirodno kretanje stopala kao da su bosonogi. To se postiže korištenjem pravih materijala i dobro dizajniranom strukturom cipela. KLIN cipele testiraju se u tehničkom laboratoriju i podvrgavaju se različitim analizama kako bi se osiguralo da svaki par cipela promiče zdrav hod djece.

Kako odabrati pravu dječju obuću
Za svaku fazu djeteta cipela mora imati specifične karakteristike. U prvim mjesecima života dječje cipele imaju samo funkciju zaštite jer malo stopalo ima više hrskavice i vrlo je osjetljivo. Dakle, u ovoj fazi cipela je “nestrukturirana”, tj. cijela je meka, nema kruti potplat, izrađena je s izuzetno mekanim materijalima i praktičnim zatvaračima (poput čička). Kad beba počne puzati i doživljava nova otkrića, cipela mora biti meka i lagana, s fleksibilnim potplatom i omotačem koji pokriva cijelo stopalo da biste ga zaštitili. U fazi prvih koraka započinje jačanje muskulature i plantarnog luka. Zatim dolazi anatomski uložak za poticanje pravilnog rasta stopala i pružanje veće stabilnosti u hodu. Djeca starija od 4 godine već imaju veću slobodu i sigurnost u hodanju i mogu se potpuno opustiti i trčati. U ovoj fazi obuća mora imati materijale koji pomažu u znojenju, anatomski uložak i neklizajući potplat koji pruža veću sigurnost prilikom hodanja.

Razlika između ortopedske i anatomske obuće
Ortopedske cipele preporučuju ortopedski stručnjaci, a indiciraju se kada je potrebno ispravljanje ili smanjenje lokalizirane boli u stopalu. Izrađeni su po mjeri i trebaju se koristiti uz liječnički recept i savjet stručnjaka. Preporučuje se anatomska obuća koja ojačava strukturu stopala i pomaže u stvaranju plantarnog luka, omogućavajući prirodan razvoj .

Posjetite trgovinu Geris u centru King Cross Jankomir ili naručite model iz kolekcije i klikom na Geris web shop www.anatomska-obuca.com

Vidimo se!


Prijavi se na King Cross newsletter i informiraj se o najnovijim popustima te zanimljivim ponudama.